narrow default width wide
colour style colour style colour style colour style

Breadcrumbs

Carta Organisasi

WASPADA DENGAN JANJI PEMBANGKANG: MUSA

15th February, 2017

OLEH ROZZALIN HASHIM

SANDAKAN: Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Haji Aman mengingatkan rakyat terus berwaspada dengan cara pihak pembangkang yang suka menjanjikan bulan dan bintang semata-mata untuk kepentingan politik mereka menjelang tibanya sesuatu pilihan raya.

Menurut beliau, apa yang dijanjikan pembangkang adalah auta malahan sanggup memperbodohkan rakyat dengan menjanjikan bermacam-macam walhal belum tentu dapat menunaikannya kerana keupayaan mereka selain pemimpin yang kecewa.

Beliau berkata, tidak seperti pemimpin kerajaan Barisan Nasional (BN) yang berjanji berdasarkan fakta dan menunaikan pembangunan kepada rakyat jelata tanpa mengira fahaman serta latar belakang masing-masing.

Katanya, rakyat jangan terpedaya dengan taktik pembangkang ini yang suka menjanjikan apa-apa saja sebaliknya mengekalkan kerajaan sedia ada demi kesinambungan pembangunan.

“Kalau silap pasti merugikan kita semua termasuklah anak dan cucu-cicit kita .... saya minta rakyat sedar dan jangan sesekali terpedaya. Kita ada kerajaan BN yang sudah terbukti berjaya memajukan Sabah dan membawa pembangunan untuk semua,” jelasnya.

Musa berkata demikian ketika berucap pada Program Pemimpin Menjiwai Rakyat anjuran UPPM DUN Sungai Sibuga di Dewan Serbaguna, Kg Padas, Batu 10, dekat sini, kelmarin.

Pada majlis itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Sibuga dan Ketua Umno Bahagian Libaran itu turut menarik perhatian dengan mempersoalkan sikap pemimpin yang menerajui Parti Warisan dengan cuba meyakinkan rakyat seperti menjanjikan bermacam-macam yang belum tentu tertunai.

Ini katanya, apa yang diperkatakan pemimpin tersebut hanyalah auta semata-mata kerana bila tiada sudah kuasa maka macam-macam boleh dijanjikan.

“Bila sudah tiada kuasa, boleh pula janji macam-macam. Dulu, tidak bincang apa yang baik kepada Sabah ... sekarang ini pelbagai janji, mau bagi itu ini.

“Saya minta rakyat sedar dan jangan terpedaya. Kita ada kerajaan BN yang terbaik dan berupaya membawa pembangunan untuk semua kaum,” ujarnya.

Sehubungan itu, Musa meminta rakyat terus memberikan kepercayaan kepada kerajaan BN dan mempastikan kemenangannya menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 nanti.

Tegasnya, hanya kerajaan BN sahaja yang dibawah kepimpinan Perdana Menteri dan Presiden Umno iaitu Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak mampu membela nasib bangsa, agama dan negara.

Menurutnya, berbanding dengan parti-parti pembangkang yang hanya timbul bila tibanya pilihan raya dan menjanjikan apa saja untuk memenangi hati rakyat.

“Tidak seperti BN, apa yang kita rancang mesti tertunai sebab kita memahami aspirasi rakyat yang telah memberikan mandat.

“Justeru, rakyat perlu berwaspada dan jangan terpedaya dengan cara pihak pembangkang ini ... kita ada kerajaan BN yang terbaik untuk semua,” kata beliau.

Di majlis berkenaan, beliau turut meminta agar pembinaan SMK Libaran dapat dipercepatkan selain mempertimbangkang permohonan menaiktaraf dewan serbaguna bagi kegunaan penduduk setempat.

Permintaan yang turut dipertimbangkan untuk pembinaan adalah pos keselamatan di kawasan tersebut. Musa kemudiannya menyampaikan kelengkapan persekolahan seperti beg sekolah kepada 150 orang murid dan penyampaian anugerah kepada 13 pelajar cemerlang UPSR tahun lalu.

Beliau turut menyampaikan bantuan berupa 200 buah kerusi untuk kegunaan SK Padas. Turut hadir, Pembantu Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan merangkap Adun Gum-Gum, Datuk Zakaria Hj Mohd Edris; Ahli Parlimen Libaran, Datuk Juslie Ajirol; Ketua Wanita Umno Sabah merangkap Ketua Wanita Libaran, Datuk Hajah Armani Mahiruddin; Ketua Pemuda Bahagian, Rizan Aziz; Ketua Puteri Bahagian, Karmi Ariffin dan Presiden MPS, Datuk Ir. James Wong serta PPM Sungai Sibuga, Hj Salzo Asa.

SUMBER - NEW SABAH TIMES

KESINAMBUNGAN KERAJAAN SEDIA ADA PENTING: MUSA

140217-lead-1

TINJAU ... Musa (tengah) bersama Yahya (dua, kanan) dan Hajiji (dua kiri) meninjau pembangunan kawasan jelapang padi Kota Belud dari atas sebuah pondok yang dikenali sebagai sulap di Kampung Sangkir di Kota Belud kelmarin.

14th February, 2017

KOTA BELUD: Kesinambungan kerajaan sedia ada penting bagi memastikan pembangunan yang dirancang dan sedang dilaksanakan diteruskan, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Beliau berkata rakyat diminta agar tidak mudah terpengaruh dengan hasutan pembangkang, termasuk bekas pemimpin Barisan Nasional (BN) yang melemparkan fitnah mengenai usaha kerajaan selama ini.

“Kita jangan dengar pasal nak ubah Sabah. Apa yang kita mahu ialah kesinambungan pembangunan yang diusahakan pemimpin sekarang.

“Rakyat menjadi saksi dan mereka tahu keadaan sebenarnya (pembangunan yang dibawa kerajaan),” katanya pada majlis bersama pemimpin masyarakat Kota Belud sempena lawatan kerja ke daerah ini kelmarin.

Turut hadir Timbalan Ketua Menteri Sabah Datuk Yahya Hussin, Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak dan Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan, Datuk Seri Hajiji Haji Noor.

Musa juga berkata kerajaan Sabah sentiasa mengutamakan kerja bagi memastikan semua rancangan pembangunan di negeri ini berjalan lancar.

Ketua menteri itu memulakan lawatan kerja sehari dengan mendengar taklimat pembangunan Kota Belud oleh Pegawai Daerah Gari Itam sebelum melawat Dataran Kota Belud dan pameran mengenai Rangkaian Keselamatan dan Operasi Bersepadu Banjir (SAIFON).

Beliau turut melawat Projek Perumahan Rakyat Kampung Pirasan dan tapak Jelapang Padi Kota Belud.

SUMBER - NEWS SABAH TIMES

Pendidikan anak pelaburan masa depan bukan beban ibu bapa: Tawfiq

140217-lead-3a

SERAH BANTUAN ... Tawfiq (dua kanan) menyerahkan bantuan kepada salah seorang pelajar pada majlis itu.

14th February, 2017

OLEH NAZRINI BADARUN  JLIB_HTML_CLOAKING

TAWAU: Pendidikan anak- anak perlu dilihat sebagai pelaburan penting masa hadapan dan bukan beban kepada ibu bapa, kata Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan.

Katanya, kemiskinan tidak boleh dijadikan sebagai penghalang untuk memberikan pendidikan terbaik kepada anak masing-masing sebaliknya dijadikan dorongan untuk terus maju kehadapan.

Malah katanya, kerajaan turut berusaha menyediakan pelbagai bantuan untuk membantu pelajar miskin yang memerlukan agar dapat belajar dalam suasana yang baik serta mampu bersaing dengan pelajar lain secara sihat.

”Biarpun hidup dalam keadaan susah atau miskin, ibu bapa perlu sentiasa memberi keutamaan kepada pendidikan anak-anak kerana ia pelaburan bukan sahaja kepada keluarga malah untuk kemajuan negara,” katanya.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Apas berkata demikian ketika program Penyerahan Wang Pendahuluan Murid Sekolah dan Pakaian Seragam Sekolah (KOSAN) kepada tiga buah sekolah di sini kelmarin.

Katanya, sokongan dan galakan ibu bapa tanpa mengenal erti penat dan lelah dalam memberi pendidikan terbaik adalah motivasi yang dapat mencetuskan semangat anak-anak untuk mendapatkan keputusan akademik yang cemerlang.

”Anak-anak akan lebih bersemangat jika ibu bapa tanpa kenal erti jemu memberi sokongan kepada anak-anak kerana negara juga amat memerlukan tenaga mahir untuk terus membawa negara ke mercu kemajuan,” katanya lagi.

Jelasnya, negara memerlukan tenaga kerja mahir dan kepakaran anak tempatan agar tidak perlu bergantung dengan kepakaran luar.

Pada masa sama, beliau berkata penglibatan ibu bapa dalam aktiviti sekolah juga perlu dipertingkat agar hubungan bersama guru dapat dijalin dengan baik sekaligus membantu kecemerlangan anak-anak.

Pada majlis itu, seramai 775 pelajar dari tiga buah sekolah iaitu SK Inderasabah, SK Batu Payung dan SK Titingan menerima bantuan masing-masing.

SUMBER - NEW SABAH TIMES

More Articles...

 1. Kerajaan Negeri dan RELA akan terus mengukuhkan kerjasama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.
 2. Amalkan turun padang kenal pasti kawasan terpinggir pembangunan: KM
 3. Kaji tambah baik skim perkhidmatan perguruan - Zahid
 4. Meraikan sebagai tanda penghargaan dan pengiktirafan kepada warga guru dari seluruh negara sempena Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2016 di Kota Kinabalu. Selamat datang ke Sabah, Negeri Di Bawah Bayu.
 5. Ahli UMNO perlu terus bersatu memperkukuhkan ikatan antara ahli- Zahid
 6. Ahli UMNO perlu berusaha bagi memastikan kemenangan pada PRU akan datang- Shahrizat
 7. Zahid dianugerahkan Profesor Adjung Pusat Kajian Strategik dan Keselamatan Sabah
 8. Sambutan Jubli Perak UMNO Sabah Sederhana, Namun Meriah
 9. DATUK KADZIM DILANTIK SEMULA SEBAGAI SENATOR UNTUK PENGGAL KE-2
 10. Majlis Penyampaian Watikah Perlantikan Pengerusi Penyelaras Barisan Nasional (BN) Bahagian-Bahagian yang telah disempurna oleh YAB Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Haji Aman di Sri Gaya Kota Kinabalu
 11. Hari Peladang, Penternak dan Nelayan di Hab Pendidikan UMS, Sandakan
 12. Menyampaikan bantuan kewangan kerajaan negeri kepada sekolah dan badan keagamaan bukan Islam Bahagian Sandakan
 13. Majlis Rumah Terbuka Deepavali, Perhubungan MIC Sabah
 14. Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Libaran
 15. Lawatan kerja dan misi pelaburan di Poland untuk industri minyak dan gas khususnya Projek Pengeluaran Ammonia dan Urea Sabah (SAMUR), Sipitang. Misi pelaburan yang besar untuk Sabah dengan MOU dan melawat antara kilang utama dalam Kesatuan Eropah (EU) den
 16. Beramah mesra dengan 22 orang bakal jemaah Haji dari Sabah yang akan bertolak ke Tanah Suci melalui Kuala Lumpur. Bakal jemaah Haji ini terpilih menerusi program 1Malaysia Development Berhad (1MDB) hasil usaha dan naungan YAB. Perdana Menteri. Alhamdulill
 17. Kagum dengan semangat, dan amat menghargai kesetiaan dan sokongan padu pimpinan dan ahli-ahli UMNO Sabah kepada perjuangan parti. Tambah semangat dengan kehadiran dan kerjasama erat sahabat-sahabat pimpinan parti komponen BN. Apabila kita bersatu, parti d
 18. Beramah mesra dan menyampaikan sumbangan kepada bakal jemaah Haji Daerah Sandakan. Kita doakan semoga mereka selamat pergi dan kembali dengan Haji yang mabrur.
 19. Merasmikan Penutupan Mesyuarat UMNO Bhg Kota Belud dan Majlis Hari Raya wakil-wakil rakyat Parlimen Kota Belud
 20. Kemeriahan Pesta Durian dan hasil-hasil pertanian dalam Program Road To MAHA di Tuaran. Pertanian merupakan salah satu sektor utama dalam Halatuju Negeri. Pelbagai insentif dan bantuan kerajaan juga boleh dimanfaatkan para petani kita
 21. Semangat perpaduan dan keunikan budaya kita di Majlis Rumah Terbuka Malaysia Tadau Kaamatan 2014.
 22. Selamat maju jaya untuk para atlet kita di SUKMA Perlis 2014. Semoga kejayaan atlet kita setakat ini akan menjadi pembakar semangat kepada atlet Sabah yang lain untuk memburu pingat.
 23. Bersama jentera UMNO dan BN Sabah beramah mesra dengan rakyat di Taman Seri Setia, Teluk Intan Perak, atas semangat BN
 24. Melancarkan Pesta Kaamatan dan Tamu Besar Daerah Tenom. Semoga perpaduan dan keharmonian rakyat menerusi kepelbagaian budaya ini akan terus kita pelihara.
 25. Kursus Jentera Penerangan dan Jentera Penceramah peringkat Negeri Sabah
 26. Sambutan Hari UMNO di PWTC.
 27. Merasmikan kilang Kelapa Sawit Seraya, Benta Wawasan Sdn.Bhd di Tawau. Satu lagi GLC negeri yang berdaya maju, menjana ekonomi dalam industri perladangan dan menyediakan peluang pekerjaan serta peningkatan sosioekonomi rakyat.
 28. Selamat datang ke Sabah kepada sahabat-sahabat ADUN dari Kelab Penyokong Kerajaan (Backbenchers) Negeri Melaka yang diketuai Speaker DUN Melaka. Terima kasih atas kunjungan dan pertemuan yang penuh bermakna ini.
 29. Kerajaan negeri mengucapkan terima kasih kepada PETRONAS yang berkongsi keprihatinan dan menunaikan CSR menerusi sumbangan kepada mangsa-mangsa banjir di Sabah.
 30. KETUA MENTERI KERAJAAN PUSAT SEDIA TIMBANG BANTUAN RM97J
 31. Majlis Penyerahan Kunci Program Rumahku Pemudaku
 32. Majlis Pelancaran Pusat Satelit Institut Sukan Negara (ISN) Sandakan
 33. Karnival Pemuda UMNO Bahagian Libaran di Kompleks Sukan Sandakan
 34. Pengurangan subsidi langkah betul: Salleh
 35. PRK Dun Kajang
 36. Hari Penamaan Calon Pilihanraya Kecil Dun Kajang
 37. Kerajaan letak agenda perumahan perkara paling penting: Muhyiddin
 38. RM60j BAGI BINA BANGUNAN KOLEJ VOKASIONAL SANDAKAN
 39. Pemuda UMNO Melawat Mangsa Banjir
 40. KERAJAAN NEGERI PANTAU SITUASI BANJIR DI SABAH
 41. Kunjungan Hormat Wanita Umno kepada KM
 42. Wanita Umno Sempena Tahun Baru Cina
 43. KEKAL HUBUNGAN BAIK ANTARA KAUM
 44. Sistem percukaian GST komprehensif, efektif, telus dan mesra perniagaan: KM
 45. Sabah tidak naik tarif air
 46. Musa harap projek PPR capai matlamat
 47. SESB PERLU SIASAT DENGAN TERPERINCI
 48. Wasatiyah perkasa martabat umat Islam
 49. KM: PERPADUAN DI SABAH DI TAHAP KUKUH, AMPUH
 50. Semua agensi, jabatan perlu patuhi 11 langkah penjimatan kerajaan
 51. UMAT ISLAM PERLU HAYATI PENDEKATAN WASATIYYAH
 52. KLIC perlu wujud Pusat Latihan bantu tingkat pengetahuan dalam ternakan lembu tenusu
 53. Musa Minta Orang Ramai Tidak Panik Dengan Kes Tembakan Di Kota Kinabalu
 54. Jambatan RM7 Juta Di Kampung Bandukan, Bingkor Siap Akhir April - Musa
 55. Musa Mahu Penduduk Tempatan Ambil Peluang Bekerja Di KILC
 56. UTC Sabah buktikan komitmen BN beri keselesaan rakyat
 57. Rumah Terbuka Krismas MP Tuaran YB Datuk Madius Tangau
 58. K'jaan Negeri sambut baik Program Senam Sihat inovasi sambutan Maulidur Rasul: KM
 59. Ahli Umno perlu amal iltizam tinggi pastikan parti terus relevan: Musa
 60. Senarai Calon Ahli – Ahli Majlis Tertinggi Penggal 2013 – 2016
 61. PERINGATAN HARI POLIS KE-206 DI IPK SABAH.
 62. Jangan terlalu yakin, keputusan PRU-12 harus jadi pengajaran, kata Sapawi
 63. Insiden keganasan di Lahad Datu jadi peringatan: Yahya
 64. Pergerakan Wanita Umno Sandakan sedia hadapi PRU-13
 65. Sabah selamat: Musa
 66. Musa: Kerajaan negeri sentiasa iktiraf, hargai peranan para imam
 67. LAWATAN OP DAULAT BERSAMA YAB.TPM
 68. Jangan sesekali terpedaya tohmahan pembangkang
 69. MUSA YAKIN BN SABAH MENANG BESAR PRU-13
 70. Peruntukan RM15j baikpulih sekolah, bina pusat sukan di Pensiangan
 71. PERUNTUKAN RM500 JUTA LATIH GURU MUDA: TPM
 72. Bioteknologi berpotensi jana kekayaan Sabah
 73. PIHAK KESELAMATAN KUASAI KEADAAN: KM
 74. Pembangkang Iri Hati BN Berjaya Kukuhkan Kewangan Negeri Sabah
 75. GELOMBANG BIRU RAKYAT BERSAMA YAB. PERDANA MENTERI DI TUARAN
 76. GELOMBANG BIRU RAKYAT BERSAMA YAB. PERDANA MENTERI DI PAPAR
 77. GELOMBANG BIRU RAKYAT BERSAMA YAB. PERDANA MENTERI DI BEAUFORT
 78. GELOMBANG BIRU RAKYAT BERSAMA YAB. PM DI BEAUFORT
 79. BERSAMA RAKYAT DAN PELANCONG DI PESTA TAHUN BARU CINA
 80. Yahya minta anak Sabah tidak gadai masa depan mereka
 81. Ketua-ketua Adat berperanan penting bantu kerajaan: Musa
 82. Sapawi: Kerajaan beri pelbagai bantuan keluarkan rakyat dari kemiskinan
 83. Rakyat Malaysia perlu bersyukur miliki PM kuat bekerja: Anifah
 84. BN tidak akan biar rakyat hidup susah, kata Sapawi
 85. FKAT bukti Sabah contoh terbaik konsep 1Malaysia: Musa
 86. Suara Benar - Alahai Star
 87. Suara Benar
 88. Kerajaan BN Sabah Jamin Suasana Mesra Perniagaan Berterusan - Musa Aman
 89. KERAJAAN NEGERI HARGAI PEMBABITAN ARTIS, PENGGIAT SENI: MUSA
 90. Pemuda BN Sabah yakin dapat pertahan kerusi Parlimen Penampang
 91. PEMBANGKANG TIADA ISU, ASYIK SALAHKAN BN: MUSA
 92. USAH TERPENGARUH SLOGAN 'TUKAR K'JAAN'
 93. Jambatan Bernilai RM16 Juta Hubungkan Pekan Tuaran Dan Tamparuli
 94. Rakyat patut bersyukur, kata Sapawi
 95. Musa minta ahli Umno perkemas jentera parti
 96. TIADA NOKTAH K'JAAN LAKSANA PROGRAM PEMBANGUNAN: MUSA
 97. Kerajaan Komited Tunai Janji Beri Perkhidmatan Terbaik Kepada Rakyat - Musa
 98. Musa Mahu USIA Beri Pelbagai Khidmat Selaras Konsep 1Malaysia
 99. KESETIAAN, KEIKHLASAN PBS DALAM BN AMAT DIHARGAI: MUHYIDDIN
 100. Tema Maal Hijrah perlu dihayati: Musa
 101. Musa: Pembangkang ‘kaki pembohong’
 102. PRU-13: Puteri UMNO peringkat bahagian diarah tubuh Jawatankuasa
 103. Pertumbuhan Ekonomi Sabah Terus Kukuh Meskipun Berdepan Pelbagai Cabaran - Musa Aman
 104. Pastikan kejayaan cemerlang BN
 105. Wanita BN Sabah kecam Tindakan Diskriminasi Agama dan Budaya Masyarakat
 106. Sabah belanja RM1.971b peruntukan di bawah RMK-10
 107. KECEMERLANGAN BUKTI KECEKAPAN K’JAAN: MUSA
 108. RAKYAT SABAH MATANG
 109. Musa yakin k’jaan BN dapat kekalkan kuasanya di Sabah
 110. 10,000 meriahkan sambutan Hari Kemerdekaan tahun ini
 111. Lebih 10,000 hadir tanda sokongan rakyat pedalaman ke atas BN
 112. Musa: Rapatkan hubungan silaturrahim sesama ummah
 113. Najib Ajak Anggota Parti Setia, Ikhlas Dan Tidak Kejar Jawatan
 114. PM UMUM PERINCIAN RCI SIASAT PATI DI SABAH
 115. Pakatan Pembangkang Di Sabah Hanya syok Sendiri, Kata Musa
 116. Pemimpin Dalam Komponen BN Sabah Keluar Parti Ada Agenda Sendiri - Musa Aman
 117. Jangan kacau Sabah
 118. Penduduk Kampung Karangan dapat masjid baru
 119. Syarikat GLC digesa tunai zakat
 120. Tanam kesetiaan kepada parti
 121. Musa: Contohi tanggungjawab sosial korporat YS, Sawit Kinabalu
 122. Gesaan supaya Lajim keluar Umno
 123. Kekalkan keamanan: Musa
 124. PM beri sumbangan Ramadan kepada masjid di Sabah
 125. Empat impian Najib
 126. Anifah: Apa sahaja usaha kerajaan sentiasa dinafi pembangkang
 127. Pembangkang 'saudagar ubat' tidak mujarab
 128. MUSA: PUSAT LULUS GERAN PERUNTUKAN RM5 BILION
 129. Pemuda BN Sabah diminta perhebat jentera media sosial hadapi PRU-13
 130. Salleh: Siap sedia tangkis pembohongan pembangkang
 131. Hajiji: Fokus kepada persiapan PRU-13
 132. Pemuda BN Sabah Adakan Bengkel 'Cyber Troopers' Untuk Mantapkan Persediaan PRU-13
 133. Belia perlu tetap hala tuju potensi diri, kata Musa
 134. Lebih banyak PPR akan dibina:Musa
 135. Pemimpin Masyarakat diiktiraf Kerajaan: Musa
 136. Sabah kini jadi destinasi pilihan pelancong seluruh dunia: Musa
 137. Gagasan 1Malaysia akan kukuhkan lagi perpaduan rakyat, kata Musa
 138. BN berusaha selesaikan masalah rakyat: Sapawi
 139. PEMIMPIN MASYARAKAT DIMINTA TURUN PADANG
 140. KM kagum PPS catat perolehan RM51.7j
 141. PEMIMPIN CHINA TERTARIK DENGAN KECANTIKAN SEMULA JADI SABAH
 142. SEMUA JANJI BN SUDAH HAMPIR DITUNAI: ANIFAH
 143. Kerjasama guru dan PIBG kunci utama kecemerlangan sekolah: Musa
 144. Pemuda BN disaran gandakan gerak kerja hadapi PRU-13
 145. TARAF SOSIO EKONOMI RAKYAT MENINGKAT: MUSA
 146. KETUA MENTERI PUAS HATI KHIDMAT POLIS
 147. KERAJAAN UTAMAKAN PRASARANA SEKOLAH: MUSA
 148. Formula Agihan Kerusi BN Sabah Diselesai Atas Semangat Setiakawan
 149. Sepakat Komuniti 1 Malaysia
 150. Kerajaan Sabah Komited Bangunkan Lebih Banyak Kemudahan Rekreasi Di Lahad Datu
 151. Pentingnya peranan wanita bantu k'jaan kukuh perpaduan: Musa
 152. ELAUN KAPITAN CINA DINAIKKAN
 153. Umno Sabah Bersatu Dan Utuh, Kata Salleh
 154. Perbincangan Peringkat Tinggi Kenal Pasti Bidang Pelaburan Brunei Di Sabah
 155. RM1.4 Juta Setahun Bayar Elaun Sara Hidup Nelayan Di Sandakan
 156. Maybank Bantu Wujudkan Persekitaran Ekonomi Sabah Yang Kondusif, Kata Musa
 157. Wanita Umno Lancar Jelajah Sayang Mac Ini: Armani
 158. Dakwaan pembangkang di Sabah akan diperjelas oleh kerajaan
 159. Kekuatan BN bertambah baik: Musa
 160. Pemodenisasi Stesen Keretapi Tanjung Aru bakal jadi mercu tanda
 161. AHLI UMNO PERLU KERJA KERAS: MUSA
 162. Rakyat Sabah Terus Sokong BN, Elakkan Politiking - Musa Aman
 163. Parlimen Kimanis dikenali hasil perjuangan Anifah
 164. Kemajuan pesat hasil komitmen padu kerajaan BN: Musa
 165. SAMUR PROJEK HILIRAN ERA BARU UNTUK SABAH
 166. Isu Royalti Tidak Boleh Dilihat Secara Berasingan - Najib
 167. RM300,000 untuk bina bangunan tambahan kelas SRJK Yuk Kong
 168. Kekalkan sokongan kepada BN: Musa
 169. Najib Lancar Hari Terbuka Pertama Program Koridor Di Sabah Khamis Ini
 170. Najib Akan Rasmikan Acara Pecah Tanah Di Sipitang Khamis Ini
 171. Rakyat perlu pastikan BN kekal memerintah
 172. KERAJAAN NEGERI PANDANG SERIUS ISU TANAH NCR: MUSA
 173. MUSA: AMBIL BERAT PENDIDIKAN ANAK-ANAK
 174. Kedai Ayamas Buka Peluang Pekerjaan Kepada Rakyat Di Sabah: Musa
 175. Yahya optimis kaum Cina bersama BN
 176. 2,397 rumah ‘bina baru’ PBR disiapkan
 177. Sabah Bergantung Kepada Sektor Kelapa Sawit Untuk Merangsang Ekonomi
 178. Elak siar laporan berunsur perkauman
 179. Kerajaan tidak pernah abaikan masyarakat kaum Cina: Hajiji
 180. PERPADUAN, KESATUAN RAKYAT ASAS PENTING
 181. ARMANI : WANITA BN DIMINTA SERIUS TANGKIS TOMAHAN PEMBANGKANG
 182. Anwar Hanya Tabur Janji Kosong Untuk Raih Sokongan Rakyat Sabah, Kata Musa
 183. Tahun Baru Cina Sipitang
 184. Kerajaan Negeri Sabah Tidak Pinggirkan Masyarakat Cina - Musa Aman
 185. Muhyiddin Nafi BR1M Bermotif Politik Menjelang Pilihan Raya
 186. Musa optimis rakyat Sabah sokong BN
 187. Muhyiddin Yakin Sabah Kekal Jadi 'Simpanan Tetap' BN
 188. Muhyiddin Hadiri Mesyuarat Tertutup Umno Sabah Dan Jawatankuasa BN Negeri
 189. Perkongsian mampu lahirkan graduan berdaya saing: Musa
 190. UMNO Sabah Sedia Hadapi Pilihan Raya Mengejut
 191. Penguasaan Sains, Teknologi Penting Dalam Persaingan Era Global - Musa Aman
 192. Watikah Perlantikan JKKK/JKDB Dun Lumadan
 193. DUN Apas terima lebih RM50j projek pembangunan tahun lalu: Tawfiq
 194. Belia digesa bersatu ke arah mencapai negara aman dan maju
 195. UMNO Sabah: Tiada bantahan tentang RCI
 196. Tahun Naga Bawa Tuah Bagi Sabah Di Bawah Pentadbiran Musa
 197. Jelaskan Kejayaan BN Mentadbir Negara Kepada Rakyat, Kata Musa
 198. Jentera Pilihan Raya Wanita BN Perlu Bersifat 1Malaysi
 199. Pemuda Umno Sabah Anjur 'Ops Tepat' Sebagai Persediaan Hadapi PRU13
 200. Datuk Kadzim M. Yahya Angkat Sumpah Sebagai Senator
 201. K’jaan BN prihatin bela nasib rakyat
 202. Tumpuan khusus pada PKS dalam fasa kedua SDC, kata Musa
 203. SESB DAN TNB DIMINTA KURANG TARIF ELEKTRIK
 204. UMNO bukan parti berteraskan agama
 205. Musa Mahu Kementerian Kewangan Sabah Kekalkan Rekod Cemerlang Urus Tadbir Kewangan
 206. Sabah Tepati Masa Membangunkan Negeri, Kata Menteri
 207. RAKYAT SABAH GEMBIRA
 208. Bantuan RM100 gambaran kukuh ekonomi negara, kata Anifah
 209. Harga ayam naik mendadak disebabkan harga makanan naik, kata Yahya
 210. BN sedang dan terus beri tumpuan pembangunan infrastruktur asas
 211. PERCUKAIAN GALAK PERTUMBUHAN EKONOMI
 212. Sabah pada kedudukan baik dengan Bajet 2012
 213. Klinik 1Malaysia ke-2 untuk Putatan tahun depan, kata Yahya
 214. Usia perlu terus perkasa aktiviti bagi mantapkan perjuangan: Musa
 215. Kerajaan sentiasa berusaha bantu ibu-ibu tunggal di Sabah, kata Azizah
 216. Salleh Mahu Radio Sabah FM Kaji Kesesuaian Program Yang Disajikan Untuk Rakyat
 217. Sabah capai kejayaan lindungi hutan dan biodiversiti: Musa
 218. Hajiji: Hasrat DAP hanya undang malapetaka perkhidmatan awam
 219. Belanjawan Sabah 2012 Ikut Langkah Belanjawan Negara
 220. BN Sabah Tiada Masalah Dengan Parti Komponen, Sentiasa Bincang Bersama
 221. Ahli Umno hasrat jadi calon PRU-13 tidak jatuhkan ahli lain: Ghapur
 222. SABAH PERLU MODAL INSAN MAHIR, INOVATIF
 223. Rekaan mesti ada nilai komersil: Musa
 224. Pereka, Pencipta Perlu Ada Sifat Keusahawanan Untuk Komersialkan Produk
 225. Armani Gesa Wanita Libat Program Outreach Wanita
 226. PBT diingatkan tidak lupa tanggungjawab terhadap masyarakat
 227. Kerajaan sentiasa usaha sedia pelbagai kemudahan pendidikan
 228. Kerajaan Negeri sedia ganti tanah penduduk di Sungai Nasip kawasan Semporna
 229. Majlis Korban dan Kenduri Sekampung Di Kampung Padas Damit, Beaufort.
 230. Kerjasama dan setia kawan kunci kekuatan BN
 231. Rancangan pembangunan kerajaan BN pentingkan keselesaan rakyat: Musa
 232. SABAH SOKONG PEMBANGUNAN PENDIDIKAN
 233. SABAH MENUJU LANDASAN TEPAT
 234. Armani: Jangan Lupa Diri Dan Teguh Permuafakatan
 235. Elak cakap belakang
 236. Perpaduan rakyat, kestabilan politik pemangkin kemajuan Sabah
 237. USAH ‘GHAIRAH’ SOAL KERUSI: KM
 238. Kerajaan komited perbaiki taraf sosio ekonomi golongan miskin di Sabah
 239. Program Amal inisiatif terbaik bantu golongan kurang bernasib baik: Hajiji
 240. Lawatan Muhibbah Deepavali oleh Wanita BN Sabah
 241. Juara Rakyat Sukan UMNO Sipitang
 242. Usaha mantapkan kemahiran berbahasa boleh dikembang melalui minat membaca
 243. BN Sabah Digesa Amal Politik Penyesuaian, Hormati Pelantikan Oleh Ketua Menteri
 244. RM2.7b SUDAH DIBELANJAKAN
 245. Tawfiq: Kikis sikap cari untung segera
 246. Belia perlu rebut peluang dapatkan pekerjaan di Samur, kata Sapawi
 247. Musa Ingatkan Pemimpin BN Elak Perselisihan Faham, Kukuhkan Perpaduan
 248. Muhyiddin Rasmi Majlis Penerangan Perdana Sabah 30 Okt
 249. Pendidikan sentiasa diberi keutamaan: Ketua Menteri
 250. Pelarasan Formula Pembahagian Kerusi Cerminkan Kesungguhan BN
 251. BN BUAT PELARASAN PEMBAHAGIAN KERUSI PILIHAN RAYA: NAJIB
 252. Hajiji: Peranan Rela menjaga keamanan masih relevan
 253. Serah 'Printer' Kpd Balai Polis Weston.
 254. Ziarah Rumah Usang
 255. Belanjawan 2012 Penuhi Tuntutan Wanita: Armani
 256. Belanjawan 2012 Adalah Belanjawan Transformasi Untuk Memacu Kemajuan Negara, Kata Musa
 257. Kerajaan Belanja RM930 Juta Untuk Majukan Sektor Pertanian Di Sabah Tahun Ini
 258. Musa Puji Inisiatif Pemandu Selaraskan ETP Dengan SDC
 259. Sabah Belanja RM1.641 Bilion Untuk Pembangunan Rakyat
 260. Sabah Johan Qariah Pergerakan Wanita Umno Peringkat Kebangsaan
 261. Kehadiran pemimpin komponen BN pada majlis rumah terbuka tunjuk permuafakatan bertambah baik
 262. Rumah Terbuka Aidilfitri Ketua Menteri di Sri Libaran meriah
 263. Rumah Terbuka Umno Sipitang
 264. Berbuka Puasa Di Kg. Lalangut, Suasa.
 265. Berbuka Puasa Di Kg Luagan, Sindumin, Sipitang
 266. Berbuka Puasa Umno Zon 3, Weston, Sipitang.
 267. USAH POLITIKKAN ISU PATI: MUSA
 268. Anifah minta rakyat Sabah supaya terus kukuhkan perpaduan
 269. Tambahan RM10 Juta Bukti PM Beri Perhatian Pada Sabah - Musa Aman
 270. Penglibatan NGO Dalam Jawatankuasa Terpilih Parlimen Hanya Helah Pembangkang - Musa Aman
 271. Musa Ingatkan Parti Komponen BN Sabah Agar Utamakan Berkhidmat Kepada Rakyat
 272. Berbuka Puasa Di Inunam, Sipitang
 273. HINDARI SENGKETA
 274. Najib Berbuka Puasa Bersama Menteri Kabinet, Menteri Besar Dan Bekas PM
 275. Majlis Berbuka Puasa Bersama UMNO Zon 6
 276. Perbanyak amalan di bulan Ramadan: Musa
 277. UMNO Bukan Punca Masalah Pengundi Hantu Di Sabah, Kata Yahya
 278. Kerajaan komited lahirkan masyarakat celik ICT menjelang Wawasan 2020
 279. Hajiji Mahu Golongan Muda Tanam Semangat Patriotisme Untuk Jayakan 1Malaysia
 280. MUSA YAKIN KARNIVAL KERJAYA PEMUDA BN BANTU KURANGKAN PENGANGGURAN DI SABAH
 281. Umno Sabah Sedia Hadapi Pilihan Raya Umum Ke-13
 282. Musa Minta Rakyat Sabah Kibar Jalur Gemilang Sepanjang Bulan Kemerdekaan
 283. Pengguna harus lebih peka perdagangan tidak beretika elak penipuan: Hajiji
 284. Sabah Komited Bantu Negara Lahirkan Atlet Bertaraf Dunia - Musa Aman
 285. Wakil Qariah Wanita Umno Sabah ke Peringkat Kebangsaan
 286. 7,000 Jawatan Kosong Akan Ditawarkan Di Karnival Kerjaya Sabah Bermula 29 Julai
 287. Semua Jentera Pilihanraya UMNO diingat sentiasa diperkemas: Yahya
 288. Gagasan 1Malaysia Perlu Diperjelas Kepada Rakyat Peringkat Akar Umbi - Salleh
 289. Kerajaan Komited Pastikan Keselamatan Rakyat Terpelihara - Musa Aman
 290. Jadual Cadangan Majlis Berbuka Puasa
 291. Musa Mahu Graduan IPG Sabah Berkorban Dan Bertugas Di Pedalaman
 292. Wacana 1Malaysia
 293. Kekalkan perpaduan, mantapkan kekuatan
 294. Tinjauan mesra
 295. RM30 juta untuk bina IPD Sipitang: PM
 296. Pekan Kemabong
 297. Hujan Tidak Halang Sambutan Meriah Untuk Najib Di Sipitang
 298. Najib Tiba Di Sabah Untuk Lawatan Dua Hari
 299. Jangan Wujudkan Puak-puak Dalam Umno Sabah
 300. Pemberian dividen hadiah istimewa kepada rakyat: KM
 301. Wanita Umno Diingatkan Jangan Terlena Dalam Zon Selesa Hadapi Pilihan Raya Umum
 302. Pendaftaran Pengundi